Meedoen in een loopgroep?

Loopgroep Roden

De smaak te pakken? Wil je hardlopen in clubverband in Roden? Dit kan, bij de Loopgroep Roden.

De loopgroep in Roden is opgericht in 2004. Aanvankelijk gestart met zo’n 20 leden, groeide de loopgroep in de loop der jaren uit naar het huidige aantal van zo’n 110 leden. We zijn een recreatieve loopgroep maar er is ook altijd ruimte voor geweldige uitdagingen zoals ultralange trails (Indian Summer, Mont Blanc) en voor snelle PRs.

De Loopgroep Norg bestaat al sinds november 1990 en we trainen iedere zondag in de prachtige bossen van de Langeloërduinen in Norg. De Loopgroep bestaat dus al 30 jaar!!!

Loopgroep Norg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wij verzamelen ons op de onverharde parkeerplaats tegenover bospaviljoen “de Norgerberg”, ter hoogte van het informatiebord van IVN. Van hieruit beginnen we de training om 09:30 uur. De trainingen duren een uur tot vijf kwartier en worden gegeven door een gediplomeerde trainer. Voor alle lopers zijn de trainingen zeer goed te doen. Ook beginnende lopers zijn zeker van harte welkom. Mocht je het eens willen ervaren mag je een paar keer gratis meetrainen, het kan heel goed zijn dat de Loopgroep Norg iets voor je is!

Naast de serieuze trainingen staat ook gezelligheid voorop.

Wil je meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op met Gerard Meijers (voorzitter van St. Loopsport Norg en actief loper bij Loopgroep Norg). Gerard is te bereiken op nummer 0592-614368.

Loopgroep Peize

Wil je hardlopen in en om Peize? Wil je jouw conditie verbeteren en ben je graag buiten? Wil je sportend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van Peize? Zoek je een gezellige groep mensen om samen mee te trainen? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!

Of je recreatief wilt hardlopen of op basis van een schema naar een door jou gekozen wedstrijd wilt toewerken, beide zijn mogelijk bij de loopgroep. Tijdens de trainingen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het eigen niveau van elke loper. De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en een afwisselend kernprogramma met een cooling down. Het lopen staat centraal, maar het loopplezier staat voorop.

Er zijn twee trainingsavonden: de dinsdagavond en de woensdagavond. Op beide avonden duurt de training ca. één uur, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het start- en eindpunt is Café Kok bij De Pol. Op dinsdagavond is de training iets intensiever en langer. De training is buiten en gaat in principe altijd door, bij zon en bij regen. In de training kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

De loopgroep is aangesloten bij de Atletiekunie en telt op dit moment ca. 60 leden. De trainingen vinden plaats onder leiding van één van de drie door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

De loopgroep heeft een werkgroep, die allerlei activiteiten organiseert, o.a. clubkampioenschappen 5, 10 en 15 km en cross, een trainingsweekend op één van de Waddeneilanden, een running diner, gezamenlijke deelname aan wedstrijden, clubkleding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Kuipers, telefoon: 06-11525018 of hbkuipers@home.nl

Loopgroep Veenhuizen

Wil je lopen in de buurt van Veenhuizen in groepsverband? Dat kan bij Loopgroep Veenhuizen.
Deze loopgroep is in 2018 opgericht, telt rond de 35 leden en traint wekelijks onder begeleiding van een trainer in de bosrijke, prachtige omgeving van Veenhuizen. De trainingen zijn op donderdagavond en bestaan uit afwisselend intervaltrainingen, tempotrainingen, duurloopjes en er is aandacht voor loopscholing.
De loopgroep is geschikt voor hardlopers met enige ervaring. Als jij 5 km of 30 minuten aan een stuk kunt hardlopen en eventueel graag verder en/of sneller wilt worden, ben je van harte welkom!
De loopgroep is één groep en bestaat uit lopers van diverse niveaus qua snelheid en afstand (van 5km uitlopen tot en met de marathon en soms zelf meer…) Elke loper kan op zijn of haar eigen niveau trainen tijdens onze trainingen.
Naast lopers uit Veenhuizen heeft de loopgroep ook lopers uit omringende dorpen zoals Haule, Haulerwijk, Een, Waskemeer, Oosterwolde en Smilde e.o.
Wij zijn aangesloten bij de AtletiekUnie en organiseren regelmatig leuke (jaarlijks terugkerende) activiteiten, als “foute-kersttruienloop”, “de Maallust-bierloop”, ‘heuveltraining op de Weperbult’.

Voor meer informatie zie: www.loopgroepveenhuizen.nl